HAYATINIZA UYGULAYABİLECEĞİNİZ 5 TEMEL DERS - SCHPENHAURER’DAN ALINTILARLA

schopenhauer, felsefesiyle insan hayatına dair birçok önemli ders vermiştir. bu derslerden beş tanesini hayatımıza uygulayarak daha mutlu ve anlamlı bir yaşam sürdürebiliriz.



ilk olarak, schopenhauer'un "hayatta en büyük hata, başkalarının ne düşündüğünü umursamaktır." sözünden alacağımız ders şudur: kendi içimizde huzuru bulmalı ve başkalarının bizi nasıl gördüğünü önemsememeliyiz. başkalarının beklentilerine göre yaşamak yerine kendi değerlerimize sadık kalmalıyız.

ikinci olarak, schopenhauer'un "mutluluk, isteklerin olmamasından gelir." sözünden çıkartacağımız ders ise şudur: sürekli daha fazlasını istemek yerine sahip olduklarımızın değerini bilmeli ve onlarla mutlu olmayı öğrenmeliyiz. isteklerimizi kontrol altında tutarak içsel huzuru yakalayabiliriz.

üçüncü olarak, schopenhauer'un "zaman kaybetmek en büyük kayıptır." sözünden alacağımız ders ise zamanın değerini bilmektir. zamanımızı boşa harcamak yerine kendimizi geliştirmeye ve sevdiklerimize vakit ayırmaya özen göstermeliyiz.

dördüncü olarak, schopenhauer'un "gerçek dostluk nadirdir; çünkü gerçek dostluk karşılıksızdır." sözünden alacağımız ders ise gerçek dostluğun önemini vurgulamaktadır. dostlarımıza karşı samimi olmalı ve onların da bizim için olduğu gibi bizim de onlar için olduğumuzu unutmamalıyız.

son olarak, schopenhauer'un "hayatta en zor şey kendiniz olabilmektir." sözünden alacağımız ders ise kendimizi kabul etmek ve sevmektir. kendi benliğimize sadık kalarak içsel barışa ulaşabilir ve hayattan daha fazla keyif alabiliriz.

schopenhauer'ın bu temel prensiplerini hayatımıza uygulayarak daha bilge, mutlu ve anlamlı bir yaşam sürdürmemiz mümkün olacaktır.

2024-09-25 09:00

hayatınıza uygulayabileceğiniz 5 temel ders - schpenhaurer’dan alıntılarla başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.