JOHN F.KENNEDY - AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN 35.BAŞKANLIĞINI YAPMIŞTIR.

john f. kennedy, amerika birleşik devletleri'nin 35. başkanı olarak görev yapmış ve tarihe damgasını vurmuş önemli bir liderdir. genç yaşta başkan seçilen kennedy, 1961-1963 yılları arasında ülkeyi yönetmiş ve dönemin en büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalmıştır.



kennedy'nin başkanlığı döneminde soğuk savaş'ın gergin atmosferi hüküm sürmekteydi. abd ile sovyetler birliği arasındaki ilişkiler oldukça gerilimliydi ve nükleer silahlanma yarışı devam ediyordu. bu zorlu dönemde kennedy, ülkesini güvenlik ve istikrar içinde tutmak için çaba sarf etti.

kennedy'nin en önemli politikalarından biri de uzay yarışıydı. sovyetler birliği'nin uzaya ilk insan göndermesinin ardından abd, uzay teknolojilerinde öncü olmak için büyük çaba harcadı. kennedy, ay'a insan gönderme hedefini belirleyerek apollo programını başlattı ve bu program sayesinde neil armstrong'un 1969'da ay'a ayak basması sağlandı.

ancak john f. kennedy'nin başkanlığına damga vuran olay kuveyt krizi oldu. küba'da bulunan sovyet füzelerinin keşfedilmesi üzerine abd ile sovyetler birliği arasında büyük bir kriz yaşandı. ancak kennedy'nin soğukkanlı tavrı ve diplomatik yetenekleri sayesinde kriz barışçıl bir şekilde sonuçlandırıldı.

ne yazık ki john f.kennedy'nin başkanlık dönemi kısacık sürdü çünkü 22 kasım 1963'te dallas'ta suikaste uğradığı gün hayatını kaybetti. ancak onun mirası hala yaşamaktadır; cesareti, liderlik yetenekleri ve vizyonuyla amerikan tarihine damgasını vurmuştur.


2024-10-14 06:55

john f.kennedy - amerika birleşik devletleri'nin 35.başkanlığını yapmıştır. başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.