LOCKE’UN YARGILAMA YETENEĞİ ÜZERİNE GÖRÜŞLERİ

john locke, 17. yüzyıl ingiliz filozofu ve empiristtir. ona göre insan zihni doğuştan boş bir levha gibidir ve deneyimlerle dolmaktadır. bu nedenle, insanın yargılama yeteneği de deneyimlerine dayanmaktadır.



locke'a göre, insanlar doğuştan herhangi bir bilgiye sahip değildirler. zihin, dış dünyadan gelen duyumlarla dolup taşar ve bu duyumlar sayesinde insanlar dünyayı anlamaya başlarlar. yani, locke'a göre bilgi deneyimden gelir ve bu deneyimlerin sonucunda insanların yargıları oluşur.

locke'un yargılama yeteneği üzerine görüşleri oldukça etkileyicidir çünkü ona göre insanların sahip olduğu bilgiler sınırlıdır ve bu nedenle de yargıları da sınırlıdır. insanların sahip oldukları bilgilerin kaynağı deneyim olduğuna göre, yanlış veya eksik bir deneyime dayalı olarak yapılan yargılamalar da yanlış veya eksik olabilir.

locke'un görüşleri günümüzde de önemini korumaktadır çünkü hala tartışma konusu olan bir konudur. özellikle psikoloji ve felsefe alanında yapılan araştırmalar, locke'un tezlerini desteklemekte ve insanın zihinsel süreçlerinin nasıl işlediğini daha iyi anlamamızı sağlamaktadır.

john locke'un yargılama yeteneği üzerine görüşleri oldukça önemlidir çünkü bize insanoğlunun nasıl düşündüğünü anlama konusunda ipuçları vermektedir. deneyimin önemini vurgulayan locke'a göre, doğru ve sağlıklı bir şekilde yargılama yapabilmek için doğru deneyimlere sahip olmak gerekmektedir.

2024-09-20 07:55

locke’un yargılama yeteneği üzerine görüşleri başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.