MARY CELESTE MYSTERY(MARY CELESTE GİZEMİ)

mary celeste, denizcilik tarihinin en büyük gizemlerinden biridir. 7 aralık 1872'de atlantik okyanusu'nda bulunan mary celeste adlı yelkenli gemi, mürettebatıyla birlikte tamamen terkedilmiş halde bulunmuştur. gemide hiçbir iz ya da belirti olmadan sadece eşyaların ve yiyeceklerin olduğu bir şekilde bulunması, olayın gizemini daha da artırmıştır.



gemideki son kayıtlara göre, mary celeste'nin kaptanı benjamin briggs ve altı kişilik mürettebatının yanı sıra kaptanın eşi ve iki yaşındaki kızının da gemide olduğu bilinmektedir. ancak gemi terkedildiğinde hiçbir iz ya da belirti olmaması, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda pek çok teori ortaya atılmasına sebep olmuştur.

bazı teorilere göre geminin mürettebatının denizin derinliklerine çekilen devasa canavarlar tarafından yutulduğu düşünülmüştür. diğer bir teori ise geminin patlayıcı madde taşıdığı ve bu maddenin patlaması sonucu herkesin öldüğü yönündedir. ancak ne yazık ki hiçbir teori kesin olarak kanıtlanamamıştır.

mary celeste'nin gizemi günümüzde hala çözülememiştir ve denizcilik tarihindeki en büyük sır olarak kalmaya devam etmektedir. bu olay, insanların doğa karşısındaki güçsüzlüğünü ve denizin derinliklerinde ne gibi tehlikelerle karşılaşılabileceğini göstermesi açısından önemlidir.

mary celeste'nin gizemi hala merak edilmekte ve araştırma konusu olmaya devam etmektedir. belki de bir gün gerçek sebebi ortaya çıkacak ancak şimdilik bu esrarengiz olay denizcilik tarihinin en büyük sorularından biri olarak kalacaktır.

2024-09-27 09:55

mary celeste mystery(mary celeste gizemi) başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.