PARMENDİES’İN VAR OLAN VAR, YOK OLAN YOKTUR SÖZÜNÜN ANLAMI NEDİR

parmendies, antik yunan filozoflarından biridir ve varlık felsefesi üzerine önemli düşünceler geliştirmiştir. "parmendies’in var olan var, yok olan yoktur" sözü de onun felsefi görüşlerini yansıtmaktadır. bu sözün anlamını anlamak için parmendies'in ontoloji (varlık bilimi) anlayışını incelemek gerekmektedir.



parmendies'e göre gerçeklik sadece var olan şeylerden oluşur. varlık, değişmez ve durağan bir yapıya sahiptir. ona göre hareket ya da değişim gibi kavramlar gerçekte mevcut değildir. parmendies'e göre her şeyin temelinde bir "varlık" vardır ve bu varlık sonsuzdur.

bu düşünceye dayanarak "var olan var, yok olan yoktur" sözünün anlamı şu şekilde açıklanabilir: gerçeklik sadece mevcut olan şeylerden oluşurken, hiçbir zaman hiçbir şeyin ortadan kaybolmadığı veya tamamen yok olduğu iddia edilemez. herhangi bir nesne ya da olayın ortadan kaybolması ya da tamamen yok olması mümkün değildir çünkü her şey zaten mevcuttur ve sonsuzdur.

bu felsefi görüşe göre evrende sürekli olarak değişen veya kaybolan hiçbir şey bulunmaz. her ne kadar nesnelerin şekli, boyutu veya durumu değişebilse de, aslında var olan şeylerin temel özü ve varlık hali hiçbir zaman kaybolmaz. parmendies'e göre gerçeklik sadece bir "varlık"tan oluşur ve bu varlık sonsuzdur.

bu düşünceyle parmendies, evrenin sürekli olarak dönüştüğünü düşünen diğer filozofları eleştirmiştir. ona göre gerçeklik sabit ve değişmezdir. bu felsefi görüşe dayanarak "var olan var, yok olan yoktur" sözünün anlamı da ortaya çıkmaktadır.

parmendies'in felsefi görüşleri üzerine kurulu olan "var olan var, yok olan yoktur" sözü gerçekliğin sabit ve değişmez olduğunu ifade etmektedir. her ne kadar nesnelerin şekilleri veya durumları değişse de aslında hiçbir şey tamamen kaybolmaz veya yok olmaz. varlık sonsuzdur ve her şey zaten mevcuttur.

2023-07-21 07:00

parmendies’in var olan var, yok olan yoktur sözünün anlamı nedir başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.