SCHOPENAHUER'DA KADININ YERİ VE ROLÜ

schopenhauer, kadının yeri ve rolü konusunda oldukça tartışmalı ve çoğu zaman eleştiriye açık görüşlere sahiptir. ona göre, kadınlar erkeklerin üstünde değil, onların altında yer almalıdır. schopenhauer'a göre kadınlar duygusal ve zayıf varlıklardır ve bu nedenle erkeklerin korumasına ihtiyaç duyarlar.



schopenhauer'a göre kadınların temel amacı anneliktir. kadınlar doğaları gereği annelik duygusuyla donatılmışlardır ve bu nedenle en iyi şekilde aile içinde rol alabilirler. ona göre, kadınların eğitimi de sadece ev işleriyle ilgili olmalıdır çünkü onun için en önemli şey ailesine hizmet etmektir.

schopenhauer'ın bu görüşleri günümüzde oldukça eleştirilmektedir çünkü kadınların sadece anne veya ev hanımı olarak değerlendirilmesi cinsiyet eşitliği ilkesine aykırıdır. kadınların da erkeklerle eşit haklara sahip olduğu düşünülerek toplumda her alanda aktif rol almalarının teşvik edilmesi gerektiği savunulmaktadır.

schopenhauer'ın kadının yeri ve rolü konusundaki görüşleri çağdaş dünya ile pek örtüşmemektedir. kadınlar artık sadece anne veya ev hanımı olarak değil, kariyer sahibi bireyler olarak da toplumda yer almaktadır ve bu durum cinsiyet eşitliği ilkesinin bir sonucudur. kadının yeri artık sadece evde değil, her alanda olmalıdır ve toplumun gelişimine katkı sağlamalılardır.

2024-09-21 07:55

schopenahuer'da kadının yeri ve rolü başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.