THE GREAT EMU WAR - AVUSTRALYA’DA EMULARLA YAPILAN SAVAŞ

avustralya tarihinin en ilginç ve belki de en komik olaylarından biri olan büyük emu savaşı, 1932 yılında batı avustralya'da gerçekleşmiştir. bu olay, avustralya hükümetinin emu popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla başlattığı bir operasyonun tam bir fiyaskoya dönüşmesiyle meydana gelmiştir.



1930'lu yıllarda avustralya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle çiftçiler büyük zorluklarla karşı karşıya kalmıştı. bu zor durumda olan çiftçilerin başlıca sorunlarından biri de emuların tarım arazilerine verdiği zarardı. emular, tarım alanlarına dadanarak mahsulleri yok ediyor ve çiftçilere büyük zararlar veriyordu. bunun üzerine hükümet, emularla mücadele etmek amacıyla orduyu görevlendirdi.

hükümetin talimatıyla ordu tarafından düzenlenen operasyonda askerler, makineli tüfeklerle donatılarak emuların kontrol altına alınması için harekete geçti. ancak beklenmedik bir şekilde emular oldukça hızlı ve çevik hayvanlar olduğunu kanıtladılar. askerlerin makineli tüfekleri karşısında bile kolaylıkla kaçabilen emular, askerler için ciddi bir tehdit haline geldi.

emuların bu direnişi sonucunda savaşta galip gelen taraf onlar oldu diyebiliriz. çünkü askerlerin başarısız olması sonucunda hükümet operasyonu durdurmak zorunda kaldı ve resmi olarak savaşın sona erdiğini ilan etti.

böylece büyük emu savaşı, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş komik ve ilginç olaylardan birisi olarak hatırlanmaya devam etmektedir. hem çiftçiler hem de ordunun utanç verici yenilgisiyle sonuçlanan bu savaş, avustralya'nın doğal yaşamının ne kadar vahşi ve öngörülemeyen olabileceğini göstermesi açısından da önemli bir ders niteliği taşımaktadır.

2024-10-07 03:55

the great emu war - avustralya’da emularla yapılan savaş başlığı hakkında sen de bilgi vermek istiyorsan şimdi kaydol.